0184 – 74 50 42

Annie...

…hoopt samen de eenzaamheid terug te dringen
Een belangrijk punt voor Annie is dat zij graag de toenemende eenzaamheid onder senioren terug wil dringen. Hier ligt voor de deelnemers natuurlijk niet de focus, die ligt vooral op het maken van plezier, leuke vriendschappen en nieuwe herinneringen. Bekend met een eenzame oudere? Neem hem of haar gerust eens mee!


…laat mensen weer participeren in de maatschappij
Annies missie is om mensen (weer) te laten deelnemen in de maatschappij. Eenzaamheid of leven in een isolement is één van de risicofactoren voor het ontstaan dementie. Sociaal contact kan dit (deels) voorkomen. Empowerment is hierin belangrijk: laat mensen weer in hun eigen kracht staan! Een beetje ondersteuning hierin kan geen kwaad.

 

…wil dat iedereen mee kan doen
Daarom bestaat Club Annie. Hiermee heb je direct impact op het leven van een ander. Annie staat in contact met verschillende organisaties die ervoor zorgen dat senioren die niet de financiële middelen hebben voor een uitje, tóch af en toe eens weg kunnen. Juist deze mensen zijn vaak eenzaam. Een uitje geeft zelfvertrouwen, zorgt voor een groter netwerk en kan een stap zijn naar een positieve toekomst. Je eigen voordeel? € 2,00 korting op alle uitjes.

 

Annie...

…vindt een kleine groep belangrijk

Annie kiest bewust voor weggaan in kleine groepen van maximaal 7 personen. Dit zorgt voor een veilige omgeving en een fijne onderlinge interactie, waarbij mensen altijd bij de groep horen en zich niet alleen voelen binnen een groep.

…is groot voorstander van een informele sfeer

Onze uitjes hebben een informele sfeer, dit doen wij bewust omdat we ‘dichtbij’ willen zijn. Het liefst spreken we iedereen aan bij de voornaam en met ‘je’. Mocht je dit niet willen, even goede vrienden, dan noemen wij je met alle liefde meneer of mevrouw! 

Annie...

…ziet iedereen gelijkwaardig

Alle mensen zijn verschillend, maar bij Annie wordt iedereen gelijkwaardig behandeld en is iedereen welkom. We gaan met respect met elkaar om en helpen elkaar. We willen dat iedereen mee kan gaan en houden rekening met minder mobiele mensen.

…zoekt lokale verbinding
Tijdens de uitstapjes blijven we daarom zoveel mogelijk in de eigen regio om zo de ondernemers in de eigen omgeving te ‘sponsoren’: binnen de eigen gemeente en binnen een straal van 25 km rond Nieuw-Lekkerland. Ook zoekt Annie de verbinding met lokale organisaties, stichtingen en (kerkelijke) gemeenten.